Inici

Oh, si prudent i amb paraula lleugera…

07-12-2016

Oh, si prudent i amb paraula lleugera… conté vint-i-vuit entrevistes fetes a J. V. Foix que van aparèixer a la premsa escrita, diaris o revistes, o en llibre, des de l’any 1954 fins a les que van sortir pòstumament, després del gener de 1987.

Les entrevistes d’aquest volum són una selecció de les quaranta que tenim localitzades fins avui.

El pessebre: un poema de J. V. Foix

27-11-2016

El pessebre d’aquest any de l’Ajuntament de Barcelona està inspirat en el poema de J. V. Foix «Ho sap tothom i és profecia», i ha estat reinterpretat dels artistes olotins Quim Domene i Toti Toronell.

El pessebre consta de nou boles transparents cada una de les quals correspon a una estrofa del poema. Els tres Reis Mags estan representats per J. V. Foix, Joan Miró i Pau Casals. També hi ha la Mare de Déu, el Nen Jesús i Sant Josep, unes figures prestades pel Museu dels Sants d’Olot.

Si voleu llegir el poema sencer, cliqueu aquí.

«L’abril ha florit», de Rafael Ferrer

21-11-2016

Dimarts 29 de novembre es presenta el disc «L’abril ha florit», de Rafael Ferrer (1911-1988), a la Sala de l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana de Barcelona.

El cedé, publicat per La Mà de Guido, inclou sis composicions sobre sis sonets de J. V. Foix, interpretats per Daniel Blanch al piano i per la soprano Júlia Farrés-Llongueras. La presentació anirà a càrrec del periodista i musicòleg Xavier Chavarria.

Lloc: Sala de l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana
Dia i hora: 29 de novembre a les 18.30

«J. V. Foix: avantguarda, poesia i arquitectura»

09-11-2016

Al número 52 de la revista L’Espill, editada per les Publicacions de la Universitat de València, hi apareix un article de Gaspar Jaén, professor de la Universitat d’Alacant, i Marco Lucchini, del Politècnic de Milà.

El 1933 J. V. Foix va visitar la V Triennal d’arquitectura de Milà. El viatge va inspirar el poeta a escriure un article sobre l’arquitectura de la Triennal a La Publicitat i també diverses referencies posteriors. És de destacar el llibre Mots i maons, o a cascú el seu, de 1971.

Si voleu llegir l’article, cliqueu aquí.

«M’exalta el nou i m’enamora el vell»

13-10-2016

A la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell es presenta l’espectacle poètic «M’exalta el nou i m’enamora el vell», a càrrec de Teatre eSseLa.

L’espectacle està interpretat per Pep Tines i Cacu Prat, amb imatges de Sebastià Plans, i explora el món de la fàbrica i la cultura industrial a través de l’obra d’autors d’avantguarda, com ara J. V. Foix, Salvat-Papasseit o Pessoa, i poetes socials com Brossa i Martí i Pol.

Dia i hora: 13 d’octubre a les 18.30
Lloc: Biblioteca Vapor Badia de Sabadell

Setantí, 9

11-10-2016

Amb motiu de la descoberta de la placa en homenatge a J. V. Foix a la façana del carrer de Setantí, el poeta Carles Camps ha fet un poema visual que podeu veure aquí a l’esquerra.

També poadeu llegir els textos que Carles Camps i Josep Ma Fulquet van escriure en record de J. V. Foix i les seves visites al carrer de Setantí.

Per llegir el text de Carles Camps, cliqueu aquí.

Per llegir el text de Josep Ma Fulquet, cliqueu aquí.

Homenatge a J. V. Foix

01-10-2016

El dia 8 d’octubre tindrà lloc la inauguració d’una placa a J. V. Foix al carrer de Setantí, on J. V. Foix va viure de 1931 a 1987.

A continuació, al Teatre de Sarrià, tindrà lloc el concert «Foixianes», de Rafael Ferrer, sis sonets de J. V. Foix, interpretats per la soprano Júlia Farrés-Llongueras i per Daniel Blanch al piano. També hi intervindrà l’actor Lluís Soler.

Dia: Dissabte 8 d’octubre

12 h Inauguració de la placa
Lloc: Setantí, 9

13 h Concert Foixianes
Lloc: Teatre-Centre de Sarrià. Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8.
Reserva prèvia al tel. 932 039 772 o a centreiteatredesarria@gmail.com

Vegeu fotografies carrer Setantí

Vegeu fotografies Concert Foixianes

J. V. Foix al 25 Congrés germanocatalà

24-09-2016

A la Universitat de Bamberg, del 21 al 24 de setembre, ha tingut lloc el 25è Col·loqui germanocatalà que aquest any s’ha centrat en «La batalla de les identitats: discursos de centre i perifèria».

L’especialista en J. V. Foix, Joan Ramon Veny, hi ha presentat la ponència següent: «“Com si cap literatura exterior existís”: formes de la identitat en l’obra de creació de J. V. Foix»

Congrés germanocatalà de Bamberg

Vegeu fotografies

Tortell Poltrona llegeix «Tocant a mà», de J. V. Foix

16-08-2016

El dia 5 d’agost Tortell Poltrona, amic de Foix, va fer el pregó de la Festa Major del Port de la Selva. El va començar llegint el text «Tocant a mà», de J. V. Foix.

Vegeu un fragment del pregó de la Festa Major del Port.

TOCANT A MÀ

Lawrence Venuti tradueix J. V. Foix

09-08-2016

El traductor i teòric de la traducció nord-americà Lawrence Venuti, acaba de publicar a la revista virtual Granta Magazine «I’ll Come Later Tomorrow», traducció del poema en prosa de J. V. Foix «Vindré més tard demà», que pertany al llibre KRTU.

Vindré més tard demà


Contacte
Consultes
J. V. Foix, 25 anys (1987-2012)
Versos del dia

Per calls perduts i en pregones garites / Cerco el farell de les absurdes fites.

Àudio
Un tast
  • Catedra Marius Torres
  • Revista Catalunya
  • Espais
  • AELC
  • Lletra
  •  
  • Aquest web ha rebut l'ajuda de la Institució de les Lletres Catalanes.
    Institució Lletres catalanes